четвртак, 5. април 2012.

Album za fotografije

Znaš onu frku iz detinjstva kad te neko pozove na rođendan - glavni problem nije šta obući, nego šta kupiti slavljeniku za rođendan? Moja mama bi, na to pitanje koje bih naglas postavio, odgovorila: foto album, to je najlepši poklon. U tom trenutku meni je to bilo bezveze, svi drugi kupuju deodoranse i svašta nešto superkul, a ja da odem sa foto albumom!?

Ova nova, digitalna vremena učinila su foto album na neki način delom istorije. Retki su danas ljudi koji odaberu slike i odu kod fotografa da ih pretvori u fizički opipljive objekte. Takvu odluku obično prati upitno mrštenje i izgovaranje rečenice: zašto bi to radio?

Stvano, zašto bi to radio, kad možeš da ih okačiš na neku društvenu mrežu, pa će ih svi videti. Ili ih možeš staviti kao čuvar ekrana ili pozadinu svog kompjutera, pa ćeš ih često videti.

Evo, baš sad u pauzi sređivanja slika, pišem ovaj blog. Sređujem neke slike za koje nije bilo mesta u albumima. I podsećam se nekih lepih stvari iz prošlosti. To je, zapravo, jedino vredno čega se iz prošlosti treba sećati.

I onda te slike staviš u foto album.

Zato je album najlepši poklon - jer tu stanuju uspomene :)

Slika je preuzeta sa ovog linka

Нема коментара:

Постави коментар