четвртак, 5. април 2012.

Politička kampanja i Survivor

Dve stvari koje su, pretpostavljam, u fokusu javnosti ovih dana su aktuelna predizborna kampanja i Survivor Kostarika. Sedim i razmišljam kako bi bilo bolje (za nas i za političare) da su objedinili ove dve stvari. Koncept je vrlo jednostavan: umesto spotova koji smaraju u kojima nam obećavaju bolji život i posao za sve, trebalo je skupiti 20 političara iz različitih stranaka i poslati ih u Kostariku, pa da vidimo ko je od njih najsnalažljiviiji, ko najviše laže, ko je najsnažniji, ko najmanje laže, ko je sklon dogovorima i pravljenju kartela, ko fizički i psihički najjači, a ko ume da upali vatru samo uz pomoć štapa i kanapa.
Bilo bi jeftinije za stranke, učesnici bi dobili honorare (sreća, sreća, radost!), smršali bi nekoliko kilograma (nekima je to preko potrebno, pogledaj pod Dačić, Palma, Dinkić), osunčali bi se, otišli na more i brčkali nogice (fak jea), a mi ne bismo morali da trubimo o dve stvari i trošili tone papira, energije, vremena, novca na zasebno opisivanje kampanje i Srvajvera.
Istovremeno, mnogo bolje bismo procenili ko zaista zaslužuje naš cenjeni glas na izborima.
Što bi Englezi rekli, win-win za sve.


I onda mi lepo sednemo uveče i u udarnom terminu (da ne kažem prime time-u) gledamo...

Analizirajući dosadašnje zasluge u Srbijici, šta bi naši lideri (u)radili tamo:
  • Mrka bi napravio novi autoput kroz prašumu. Putić bi bio završen pre roka, naravno
  • Đilas bi napravio novi most preko lokalnog prašumskog potoka, koji bi se zvao "Most preko potoka". Most bi njihovu rodovsku zajednicu koštao Bogaoca, ali bi bio jedinstven u svetu
  • Palma bi napravio zoo vrt i u njega doveo žirafu, jer, jelte, žirafe ne rastu prirodno u Kostariki
  • Čeda bi prokrijumčario sadnicu gandže u torbi i onda bi je uzgajao i konzumirao na plaži, za svoju dušu
  • Velja bi molio Čedu da se ogrebe za dim, jer je zaboravio da napuni svoju pljosku. Pretpostavljam da bi se onako uduvani i pomirili.
  • Dinkić bi bio u krizi jer ne bi danima takao nijednu novčanicu. U kriznim momentima doživeo bi iluminaciju - stvoriće svoju monetu, otvoriće banku. Čedi bi predložio da udesetostruči proizvodnju trave, da osnuje preduzeće, a da ga potom dokapitalizuje i proda kupcu kojeg bi Dinkić našao. Provizija bi bila prijateljska, 45 %. A, da, svima bi obećao 2000 evra od akcija i iz petnih žila se trudio da se stane sa zapošljavanjem po partijskoj liniji
  • Ivica (u ovom slučaju bez marice) Dačić bi bio zadužen da održava red i mir u plemenu. Zabranio bi održavanje gej parade (ukoliko se takva ideja pojavi), smenio upravnika Plemenske biblioteke i kurčio se kako je on zupčanik bez koga ceo sistem ne bi funkcionisao. Izdavao bi nove, biometrijske pasoše i lične karte, sa samo jednim, "malim" problemom - sam proces bi bio višemesečno dug.
  • Koštunica bi tvrdio da je Kostarika srce Srbije, ali ne bi otišao tamo iz opravdanih razloga (u avion nije dozvoljeno unositi mačke)
  • Toma i Vučić bi bili konstruktivna opozocija, Đilasa i Dinkića bi optuživali da su se dobro ovajdili od mosta i banke/Čedine fabrike. U svakom slučaju, tvrdili bi da su za promenu sadašnjeg stanja.

P.S. U komentarima možete dodati vaše predloge o mogućim dešavanjima na ostrvu :)

Нема коментара:

Постави коментар